Tilbage i april måned modtog Aalborg CSP ordre på levering af et 8MW solvarmeanlæg til SK Forsyning. Nu, blot få måneder efter første spadestik blev taget, har anlægget høstet de første solstråler og produceret energi for første gang.

På en mark langs den sjællandske Vestmotorvej er der gennem de sidste par måneder blevet arbejdet på højtryk på etableringen af SK Forsynings nye 11.733 m2 store solvarmeanlæg. En nærliggende gravhøj, samt et bortkommen dokument for byggeafstandsdispensation satte en midlertidig stopper for opførslen af solvarmeanlægget, men en løsning blev fundet og de i alt 74 rækker plane solfangere står nu færdige og parate til at byde sommeren velkommen. Forrige weekend blev en vigtig milepæl i projektet nået, da solfeltets 950 solfangere høstede de første solstråler og på sin første dag producerede 35 MWh energi.

Det nye solvarmeanlæg i Halsskov nær Korsør har dermed nydt godt af weekendens fantastiske solskinsvejr og har fået en god start på sin første solsæson og inden længe vil ca. 5.000 boliger i Korsør og Halsskov kunne drage fordel af billig, bæredygtig varme.

For at læse mere om projektet klik her.