Aalborg CSP modtog ordre på levering af endnu et solvarmeanlæg bestående af plane solfangere til fjernvarmeproduktion i Danmark. Med etableringen af solvarmeanlægget fortsætter Egedal Fjernvarme A/S den grønne udbygning i Egedal Kommune og tager endnu et skridt i retning af en bæredygtig energiproduktion og varmeforsyning.

FAKTA:

Kunde:      Egedal Fjernvarme A/S
Ejer:        Egedal Fjernvarme A/S 
Sted:   Maglevad, Stenløse
Status:   I drift

Endnu et skridt mod en bæredygtig energiproduktion og varmeforsyning

Egedal Fjernvarme A/S har de seneste år løbende udviklet sin drift for at opnå en mere bæredygtig fjernvarmeforsyning. En udvikling som indebærer udbygning af det omkringliggende fjernvarmenet samt en omlægning af de individuelt forsynede boliger fra olie og gas til bæredygtig fjernvarme lavet på biomasse og sol. Formålet med den grønne udbygning i Egedal kommune er at kunne forsyne Egedal Fjernvarme A/S nuværende kunder med grøn energi samt sikre en tilstrækkelig varmekapacitet til at varmeforsyne de kommende nye boliger i Egedal by.

Første skridt i retningen af en mere bæredygtig fjernvarmeforsyning var opførslen af en træfliskedel. 
Med etableringen af et 2,6 MW solvarmeanlæg  tager Egedal Fjernvarme A/S yderligere et skridt i retning af en grønnere energiproduktion. Det nye solvarmeanlæg vil sammen med værkets eksisterende fliskedel levere bæredygtig varme til ca. 875 forbrugere i Stenløse og Ølstykke, som er Egedal Fjernvarme A/S forsyningsområde.

Konkurrencedytig pris og bedste garantiordning

Solfeltet på 3.458 m2 vil bestå af 34 rækker plane solfangere med op til 10 solfangere pr. række. 
Med en kapacitet på 2,6 MW vil anlægget på årsbasis kunne producere 1.850 MWh varme. 
Det 3.458 m2 store solvarmeanlæg vil sammen med Egedal Fjernvarmes eksisterende fliskedel og 2.400 m3akkumuleringstank levere vedvarende energi til de 875 forbrugere, som Egedal Fjernvarme forsyner.

Jørn Arne Nielsen, adm. direktør hos Egedal Fjernvarme A/S.

Vi valgte Aalborg CSP som samarbejdspartner på dette projekt, fordi de tilbød den laveste pris pr. leveret MWh og dels pga. deres yderst tiltalende garantiordning, der giver 10 års garanti på solfangerne. Vi ser frem til et godt samarbejde med Aalborg CSP og sigter efter at få Danmarks højstydende fjernvarmeanlæg pr. m2.

Reel ydelse i overensstemmelse med teoretiske beregninger

Med anlægget i Egedal fortsætter Aalborg CSP dermed rækken af projekter med flade paneler i Danmark.
Den termiske solteknologi, der bliver leveret til Egedal Fjernvarme, indeholder samme type solfangere som Aalborg CSP med gode produktionsresultater tidligere har leveret. De optimerede solfangere fra GREENoneTEC har en meget høj stabil ydelse, hvor temperaturen kan kontrolleres meget præcist, og et patenteret system til at undgå dug-gener, der særligt reducerer ydelsen i morgen-timerne. 

Egedal Fjernvarme A/S får dermed glæde af et anlæg med lavt tryktab og dermed lavere strømforbrug samt lave driftsomkostninger.

Siden Aalborg CSP introducerede disse optimerede solfangere til det danske marked, har solfangerne sat en ny standard i kraft af deres konkurrencedygtige pris-/ydelsesniveau, deres 10 års produktgaranti samt deres dokumenterede gode produktionsresultater. Tre faktorer, som man hos Aalborg CSP lægger stor vægt på.  


FAKTA:

Kunde:Egedal Fjernvarme A/S

Systemleverandør: 

Aalborg CSP A/S
Termisk solfanger-type:GREENoneTEC GK3003 series, med  dobbelt glas
Anlægslayout:34 rækker, med op til 10 solfangere pr. række
Lokation:

Maglevad, Stenløse
Egedal Kommune / Sjælland

Antal husstande:875
Kapacitet:2,6 MWt
Årlig varmeproduktion:1.850 MWh
Forventet system levetid:25 år

Projektopdateringer

Klik dig gennem billederne og se, hvordan opbygningen tager form i Egedal. (Billederne er sorteret i kronologisk rækkefølge, således de nyeste opdateringer vises først).