Dronninglund Fjernvarme var på udkig efter en ny lågløsning til deres damvarmelager, da det eksisterende låg var beskadiget grundet ophobning af vand i isoleringslagene. Valget faldt på Aalborg CSPs langtidsholdbare og driftstabile lågløsning som foruden sikker og effektiv håndtering af nedbør også genbruger en del materiale fra det oprindelige låg.

FAKTA:

Kunde:       Dronninglund Fjernvarme A.m.b.a.
Ejer:         Dronninglund Fjernvarme A.m.b.a.
Sted:    Dronninglund, Danmark
Status:    Under opbygning

Dronninglund Fjernvarmes eksisterende damvarmelager krævede en opgradering, da ophobning af vand i lågets isoleringslag havde gjort uberettelig skade. Da det ikke var muligt at reparere det oprindelige låg skulle der hurtigt findes en langsigtet løsning, som kunne sikre driftsstabilitet og samtidig skulle det i videst mulige omfang forhindres, at lignende skader igen kunne opstå.

Aalborg CSP vandt udbuddet med deres langtidsholdbare og driftsstabile lågteknologi, som på en effektiv måde håndterer luft-, vand- og fugtansamlinger.

Billig lågløsning af høj kvalitet til skalerbar lavtemperaturenergilagring

Aalborg CSP anvender til projektet deres certificerede lågteknologi, der med opfylder alle nødvendige krav til design, funktionalitet og bæredygtighed.

Den nye lågløsning muliggør sikker og effektiv afvanding såvel som dampdiffusion, hvilket minimerer varmetabet i lageret samt øger effektiviteten og påligheden af det komplette system.

En diffusionsåben konstruktion forhindrer, at dampen bliver fanget og dermed kondenserer i isoleringen. Låget er desuden sektionsopdelt. Denne sektionsopdeling addresserer og løser problemer med ophobning af vand i forbindelse med nedbør, luftophobning samt termisk ekspansion.  Hver sektion er designet med et fald ind mod midten. Her er der placeret en pumpebrønd, som leder vandet væk.

Materialegenbrug minimerer miljøbelastningen

Opgaven blev udbudt som en totalentreprise med en opfordring til at genbruge så meget af den gamle isolering som muligt for at reducere miljøbelastningen og omkostningerne. Et nøgle-element i Aalborg CSPs løsning var derfor omkostsningsoptimering samt re-integration af det oprindelige isoleringsmateriale.

FAKTA:

Dronninglund, Nordjylland, Danmark

Kunde: Dronninglund Fjernvarme A.m.b.a.
Damvarmelagerets energiindhold: 5.500 MWh
Areal - damvarmelagerlåg: 8.281 m2
Antal forbrugere: 1.400
Placering: Dronninglund, Nordjylland, Danmark
Forventet system levetid: 25år
Indgår i integreret energisystem med: Solvarme, varmepumpe, gaskedel og gasmotor