8 MWt solvarmeanlæg til fjernvarmeproduktion i Halsskov

Fra og med sommeren 2019 vil tusindvis af billister, der hver dag passerer Storebælt, kunne nyde synet af vedvarende energi i fuldt flor. Aalborg CSP har for nylig underskrevet kontrakt SK Forsyning, på levering af et 8.000 kW solvarmeanlæg til opstilling langs Vestmotorvejen.

Læs mere

2,6 MWt solvarmeanlæg til fjernvarmeproduktion i Egedal

Aalborg CSP har modtaget ordre på levering af endnu et solvarmeanlæg bestående af plane solfangere til fjernvarmeproduktion i Danmark. Solfeltet på 3.458 m2 vil bestå af 34 rækker plane solfangere med op til 10 solfangere pr. række og vil med en kapacitet på 2,6 MW på årsbasis kunne producere 1.850 MWh varme.

Læs mere

SGS3 dampkedelsystemer til 3x200MWe CSP-kraftværk, FAE

I februar 2019 modtog Aalborg CSP verdens største solkedelordre på 600MW på levering af kedelsystemerne til verdens største CSP projekt i Dubai. Sammen med et 100MW soltårn og et 250MW PV solfelt levere grøn energi til 270.000 boliger i Dubai og derved reducere CO2 udslippet med 1.4 millioner ton årligt.

Læs mere

SGS4 damkedelsystem til 50MWe smeltesalt CSP-kraftværk, Kina

Aalborg CSP, har indgået en ny kontrakt og leverer nu et kedelsystem til et revolutionerende solkraftværk i Kina, som vil kunne generere 50MW strøm, helt op til 15 timer efter solnedgang.

Læs mere

8 MWt solvarmeanlæg til fjernvarmeproduktion i Smørum

Etableringen af et 11.312m2 solvarmeanlæg er nu startet og dermed tager Smørum Kraftvarmeværk endnu et skridt, i retningen af en grønnere energiproduktion. 8MW anlægget  består af 59 rækker plane solfangere og byggeriet forventes at stå færdigt ved udgangen af ​​i år.

Læs mere

1,9 MWt solvarmeanlæg til fjernvarmeproduktion i Havdrup

Aalborg CSP har leveret et 1,9 MWt solvarmeanlæg, bestående af flade termiske solfangere, til Havdrups fjernvarmeproduktion. Anlæggets solfelt er det første i Danmark, som består udelukkende af plane termiske solfangere fra GREENoneTEC.

Læs mere

16,6 MWt CSP-solvarmeanlæg i Brønderslev

Aalborg CSP har i samarbejde med NIRAS, PlanEnergi og Brønderslev Forsyning opført et 16,6 MWt CSP-solvarmeanlæg. Solvarmeanlægget, som både leverer varme og el, består af 400 stk. parabolske trug. Kombinationsanlægget er det første i verden i denne størrelsesorden, hvor CSP-teknologi kombineres med et ORC-biomasseanlæg.

Læs mere

CSP-energisystem til Sundrop Farms, Australien

I december 2014 fik Aalborg CSP en ordre på levering af et integreret energisystem baseret på CSP-teknologien til den Australske kunde Sundrop Farms. Energisystemet skal bruge energi fra solen og havvand til at forsyne et stort drivhuskompleks i et ørkenområde med ferskvand, køling, opvarmning og elektricitet. Målet er at producere 17.000 tons tomater om året. 

Læs mere

CSP og plane solfangere i Tårs, Danmark

Som totalleverandør arbejdede Aalborg CSP i samarbejde med Arcon Solar og JPH Energi på at opsætte Danmarks første kombinationsanlæg bestående af både plane solfangere og CSP-solfangere ved Taars Varmeværk.
Solvarmeanlægget, der gik i drift i sommeren 2015 står for 31 % af værkets samlede varmeproduktion.

Læs mere

50 MWe dampgenerator til projekt i Godawari, Indien

I efteråret 2011 fik Aalborg CSP en ordre på et dampgeneratorsystem til et 50 MWe CSP-anlæg af typen "parabolsk trug". Dampgeneratoren har en årlig produktion på 130 GWh og blev idriftsat i efteråret 2013. Aalborg CSP har modtaget to internationale priser som resultat af et grundigt optimeringsarbejde på dampgeneratorsystemet.

Læs mere

Ingeniørprojekt - Molten Salt soltårn, Sydamerika

I 2012 gennemførte Aalborg CSP et ingeniørprojekt i Sydamerika, som omhandlede design og opførelse af et Molten Salt soltårn.

Læs mere

20 MWe dampkedel til soltårn, Spanien

I 2008 designede og leverede Aalborg CSP en kedel (receiver) til mættet damp til placering i toppen af et 165 meter højt soltårn. Fra terrænet omkring tårnet reflekterer og koncentrerer spejle solens stråler op til dampkedlen. Varmen fra solens stråler fordamper vandet i kedlen, og dampen ledes videre til en dampturbine, der producerer 20 MW strøm.

Læs mere

5 x 50 MWe dampgeneratorer, Spanien

Leverancen bestod af 5 stk. 50 MWe dampgeneratorer til CSP-solkraftværker i Spanien fra 2009 til 2011. Hvert af de 5 CSP-solkraftværker får energien fra 53 km spejlbeklædte parabolske trug, som koncentrerer solens energi og opvarmer en termisk olie, som overfører energien til dampgeneratoren.

Læs mere

CSP Fresnel prototypesystem, Frankrig

Aalborg har designet og leveret dampgeneratorudstyr til et prototypesystem baseret på Fresnel teknologi. 
Systemet er foregangsmand for en række nye miljøvenlige tiltag med udgangspunkt i denne teknologi i Frankrig.

Læs mere

25 MWe dampgenerator til projekt, Indien

Aalborg CSP blev tildelt ordren på 25MWe dampgeneratorsystemet for Gujarat Solar One koncentreret solenergi projekt (CSP) på baggrund af en omfattende erfaring med design og levering af dampgeneratorer. Projektet af det første i Indien, som anvender termisk energilagring, der giver energi i op til 9 timer fra den indsamlede solenergi.

Læs mere

Testanlæg med CSP-solvarme til fjernvarmeproduktion, Danmark

Aalborg CSP og Thisted Varmeforsyning har opsat et 500 kWCSP-solvarmeanlæg, der producerer 140°C varmt vand, der bliver benyttet sammen med Thisted Varmeforsynings traditionelle kedler og varmepumpeanlæg for geotermi-varme.

Læs mere

Dampkedel til soltårn, overhedet damp, Spanien

I 2008 leverede Aalborg CSP et dampkedelsystem til et soltårn i Spanien. Anlægget, der er et testanlæg, drives af solens stråler, der reflekteres ved hjælp af store spejle placeret i terrænet omkring tårnet, videre til kedlen i toppen af tårnet.

Læs mere

Soltårn til demostrationsværk, Tyrkiet

Aalborg CSP har udviklet en kedel (receiver) til mættet damp til placering i toppen af  Greenway CSP's soltårn på det 3MW store demostrationsanlæg i Tyrkiet. Anlægget modtog den mest prestigefyldte teknologipris i Tyrkiet, da den blev kåret til " Best Large Scale Technology Development".

Læs mere