Aalborg CSP netop har vundet den højeste anerkendelse man kan opnå indenfor den globale CSP-industri.

Teknologivirksomheden, der udspringer fra Aalborgs historiske kedelindustri, har netop vundet den højeste anerkendelse indenfor den globale CSP-industri grundet en innovativ optimeringsindsats. Dette er den anden pris Aalborg CSP modtager indenfor kort tid og skyldes den innovative tankegang, der ligger til grund for virksomhedens arbejde.

CSP Technology Innovation Award tildeles en virksomhed, som udmærker sig i CSP-industrien (koncentreret solenergi) og fortjener anerkendelse for deres bidrag til at fremme CSP-teknologien. Vinderen er udpeget af en jury bestående af eksperter indenfor CSP-industrien, og prisen blev uddelt til dette års CSP Today Awards Ceremony 2014, der blev afholdt i Sevilla, Spanien.

Aalborg CSP modtager prisen på baggrund af en optimeringsindsats af virksomhedens SGS3-dampkedelsystem til solkraftværker. SGS3-dampkedelsystemet er blandt andet leveret til Godawari solkraftværket, et 50+MWe anlæg som er det første el-producerende CSP-anlæg i Indien. Godawari Green Energy Limited, ejer af solkraftværket, har efter et års drift konkluderet, at SGS3-systemet har opnået enestående resultater og leveret en fejlfri og driftssikker præstation, samtidig med at det har opfyldt det forventede mål for dampproduktion.

"Aalborg CSP arbejder målrettet på at gøre CSP-teknologien til den fortrukne vedvarende energiteknologi, og modtagelsen af denne pris bekræfter endnu en gang, at vi er på rette spor med vores udvikling og optimering. Æren for at vinde prisen går direkte videre til vores fantastiske Aalborg CSP team, der arbejder hårdt og målrettet på at gøre verden grønnere gennem innovative teknologier" - siger Svante Bundgaard, administrerende direktør ved Aalborg CSP.

Bruger international erfaring under danske himmelstrøg 

Mange års erfaring med CSP-teknologien i lande som Spanien, Frankrig, Tyrkiet og Indien har gjort det muligt for Aalborg CSP's ingeniørafdeling at videreudvikle og tilpasse teknologien til det danske marked, og som resultat deraf har Aalborg CSP, som totalleverandør, netop skrevet kontrakt med Taars Varmeværk på udviklingen og opsætningen af Danmarks mest avancerede solvarmeanlæg til fjernvarmeproduktion. Solvarmeanlægget kommer til at bestå af både plane solfangere og CSP-solfangere, en kombination der sikrer varmekunderne i Tårs den optimale udnyttelse af solen.

CSP-teknologi har været brugt til fjernvarmeproduktion siden 2012, hvor Aalborg CSP opsatte det første CSP-solvarmeanlæg i samarbejde med Thisted Varmeforsyning.

Pressekontakt:

Jelica Matoricz 
Marketing & Communications Manager 
Telefon: +45 88 16 88 47 
E-mail: jem@aalborgcsp.com

Om Aalborg CSP A/S

Aalborg CSP A/S er verdensleder indenfor CSP-kedelsystemer og teknologier. 

Vores globale anerkendte løsninger er baseret på 25 års erfaring med traditionelle kedler, som siden er tilpasset CSP-industrien. Vi designer og leverer dampkedelsystemer, smeltet salt- og dampkedler til soltårne, CSP-solvarmeanlæg til fjernvarmeproduktion samt integrerede CSP-systemer, som kombinerer produktion af varme og elektricitet og kan bruges til rentvandsproduktion. Aalborg CSP har på verdensplan leveret udstyr til CSP-anlæg, der tilsammen producerer mere end 330 MWe.

Vores tekniske design er baseret på et værdiforøgende koncept, som skal sikre at vi leverer over forventningerne. Aalborg CSP sigter efter at levere pålidelige løsninger som følge af enestående og driftssikre præstationer, hvilket medfører betydelige økonomiske besparelser. Vores omfattende ekspertise indenfor projektledelse sikrer leverancer af høj kvalitet samt overholdelse af budget og tidsplan.

Med hovedsæde i Aalborg og med salgs- og servicekontor i Spanien, USA, Kenya, Uganda og Indonesien, har Aalborg CSP leveret omkostningseffektive termiske energiløsninger til adskillige industrier verden over.

For mere information besøg: www.AalborgCSP.com eller følg os på LinkedIn.