Aalborg CSP modtog en ordre på levering af et integreret energisystem, baseret på CSP-teknologien, til den Australske kunde Sundrop Farms. Energisystemet bruger energi fra solen og havvand til, at forsyne et ørkenlandbrug med ferskvand, køling, opvarmning og elektricitet. 

FAkta

Kunde:    John Holland
Ejer:         Sundrop Farms
Sted:    Port Augusta, Australien
Status:    I drift
Teknologi:     Integreret energisystem

Karbonfrit system leverer flere energikilder balanceret efter årstiderne

Aalborg CSP er virksomheden bag det integrerede energisystem som idag forsyne Sundrop Farms ørkenlandbrug i Port Augusta med varme, ferskvand og elektricitet. Det er den første CSP-baserede teknologi i sin størrelsesorden i verden, som kan levere flere energiformer til dyrkning af afgrøder. Formålet med systemet er årligt at producere over 17.000 tons friske tomater. Energiproduktionen er nøje tilpasset drivhusenes sæsonmæssige behov og er balanceret gennem hele året, for at opnå de lavest mulige energiomkostninger.

Høster energi fra solen på den mest effektive måde

Indledningsvis udførte Aalborg CSP A/S den tekniske forundersøgelse, som skulle afgøre projektets tekniske og økonomiske gennemførlighed, samt systemets omfang. Anlæggets vedvarende energiproduktion er baseret på mere end 23.000 heliostater, som er placeret på ørkenjorden, hvorfra de indfanger solens stråler og reflekterer dem mod toppen af et soltårn. Her genererer koncentrationen af energi høje temperaturer, som bruges til varme (20.000 MWh varme / år) til landbrugets 200.000 mdrivhuse om vinteren og på kolde sommernætter, til afsaltning af havvand (250.000 m3 vand /år) samt til strømproduktion (1.700 MWh el / år), ved periodisk at drive en dampturbine. 


Philipp Saumweber, administrerende direktør ved Sundrop Farms

Stærkt samarbejde er afgørende i Sundrop-modellen, og Aalborg CSP har konsekvent indfriet deres løfter og garanteret driftssikkerheden i vores drivhuse, hvilket har bidraget til succesen i verdens første, ægte, bæredygtige anlæg.

VIL DU VIDE MERE:

Peter Badstue Jensen
Divisionsdirektør
Integrerede energisystemer / Energilagring
Telefon: +45 21 60 87 03Hammam Soliman
Senior Sales og R&D Manager
Integrerede energisystemer /
Termisk energilagring / R&D
Telefon: +45 91 92 18 50