Historien om Aalborg CSP har sine rødder i udviklingen af traditionelle gas- og oliefyringskedler. Erfaringen med dette har ført til, at vi i 2007 kunne gå ind i markedet for koncentreret solenergi (CSP), som leverandør af forskelligartet kedeludstyr.

For at imødekomme solindustriens behov for høj driftssikkerhed, ændrede vi vores kedeldesign og udviklede et produkt, som hurtigt placerede os blandt de førende leverandører inden for CSP-kraftværksteknologien på globalt plan. Vores kedler er siden da blevet brugt i mange CSP-kraftværker rundt om i verden. Disse inkluderer parabolske trug-anlæg med termisk olie og smeltet salt samt soltårne med damp og smeltet salt. Vi har leveret dampproducerende udstyr til adskillige anlæg i Spanien, Indien, Kina, Mellemøsten og Nordafrika.

Siden vores entré på CSP-markedet har vi konstant produktoptimeret vores dampgeneratorteknologi. På baggrund heraf, har vi vundet adskillige internationale priser. I dag kan vi tilbyde 4. generation af vores dampgeneratorteknologi, i daglig tale SGS4. Denne teknologi er specialdesignet til at imødekomme nye markedsforventninger til smeltet salt-teknologier inden for CSP-kraftværkssegmentet. Ved at bruge smeltet salt som varmeoverførselsmedium kan solanlægget opnå energiproduktion på alle tider af døgnet. Dette er en trend inden for vedvarende energi, som Aalborg CSP er stolt af, at være en del af.

Med årene er vores forretningsområder blevet udvidet, og vi er gået fra at være komponentleverandører til nu at være projektudviklere. På trods af dette, er CSP-kraftværker stadig nogle af vores mest centrale kunder, og vi leverer stadig vores dampproducerende komponenter til nogle af de mest effektive CSP-kraftværker verden over.

VIL DU VIDE MERE:

Peter Badstue Jensen
Divisionsdirektør
Integrerede energisystemer / Energilagring
Telefon: +45 21 60 87 03Hammam Soliman
Afdelingsleder
Integrerede Energisystemer
Telefon: +45 91 92 18 50