Aalborg CSP modtog en ordre på design og levering af et Header Coil varmevekslersystem til damgenerering til Kyoto Groups Power-to-Salt (PTXSALT) termiske energilagringsprojekt på Nordjyllandsværket.

FAKTA:

Kunde:       Kyoto Group
Ejer:         Aalborg Forsyning
Sted:    Nordjyllandsværket, Aalborg, Danmark
Status:    Under opbygning
Teknologi:      Varmevekslersystem til damgenerering

Header-coil teknologi er en vigtig byggesten i PTXSALT anlæg

PTXSALT-anlægget fungerer således at overskydende vedvarende elektricitet fra vindmøller lagres i et termiske batteri med smeltet salt. Den overskydende elektricitet omkonverteres herefter til damp, når behovet for energi opstår, eksempelvis i form af fjernvarme til byen. Den overskydende elektricitet gør det også muligt at balancere belastningen på elnettet og muliggør ligeledes konstant forsyning af elektricitet til velkendte PTX-teknologier.

Aalborg CSPs andel i projektet inkluderer design og levering af varmeveksleren af typen Header-coil til dampgenerering. Denne varmevekslerteknologi er designet til at modstå højt tryk, høj belastning samt transient drift. Derudover opfylder teknologien de store krav til termisk ydeevne samt kravet om hurtig ramp-up. Teknologien er ydermere den eneste eksisterende varmevekslertype med høj langsigtet pålidelighed og effektivitet under cykliske belastningsforhold, hvilket er et kritisk fokuspunkt for PTXSALT-anlæg. Aalborg CSP arbejder ligeledes også tæt sammen med Kyoto Group på dennes modulære energilagringskoncept HeatCube.

PTX-teknologi baner vejen for grøn omstilling af kulfyrede kraftværker

Varmevekslersystemet fra Aalborg CSP i kombination med HeatCube PTXSALT-anlægget betragtes som et grønt basislastanlæg og danner grundlag for fremtidige ombygninger af kulfyrede kraftværker.

VIL DU VIDE MERE:

Jens Taggart Pelle
Salgsleder
Header-Coil /CSP-kraftværksteknologier
Telefon: +45 30 80 69 10