Ingeniørprojekt: Smeltet salt CSP-soltårn, Sydamerika

I 2012 gennemførte Aalborg CSP et ingeniørprojekt i Sydamerika, som omhandlede design og opførelse af et Molten Salt soltårn.

Læs mere

20 MWe dampkedel til CSP-soltårn, Spanien

I 2008 designede og leverede Aalborg CSP en kedel (receiver) til mættet damp til placering i toppen af et 165 meter højt soltårn. Fra terrænet omkring tårnet reflekterer og koncentrerer spejle solens stråler op til dampkedlen. Varmen fra solens stråler fordamper vandet i kedlen, og dampen ledes videre til en dampturbine, der producerer 20 MW strøm.

Læs mere

10 MWe dampkedel til soltårn (overhedet damp), Spanien

I 2008 leverede Aalborg CSP et dampkedelsystem til et soltårn i Spanien. Anlægget, der er et testanlæg, drives af solens stråler, der reflekteres ved hjælp af store spejle placeret i terrænet omkring tårnet, videre til kedlen i toppen af tårnet.

Læs mere

Soltårn til CSP-demostrationskraftværk, Tyrkiet

Aalborg CSP har udviklet en kedel (receiver) til mættet damp til placering i toppen af  Greenway CSP's soltårn på det 3MW store demostrationsanlæg i Tyrkiet. Anlægget modtog den mest prestigefyldte teknologipris i Tyrkiet, da den blev kåret til " Best Large Scale Technology Development".

Læs mere