Aalborg CSP modtog ordre på levering af et kedelsystem til 50MW Shenzen Jinfan CSP-kraftværket. Aalborg CSPs kedelteknologi vil spille en afgørende rolle i succesfuld produktion af overhedet kraftdamp, til produktionen af elektricitet til boliger i Aksai-distriktet i Kina døgnet rundt. 

FAKTA:

Kunde:       Jiangsu Livo New Energy Technology Co., Ltd
Ejer/Bruger af anlægget:         Shenzhen JinFan Power Co.,Ltd. 
Placering:    Aksai, Gansu Province, People’s Republic of China
Status:    Under opbygning
Teknologi:    Smeltet salt dampkedelsystem

Det 50MW Shenzen Jinfan CSP-kraftværk

Med sin evne til at lagre energien usædvanligt længe, anses anlægget for at være et flagskibsprojekt. Projektet er ligeledes en del af Kina femårsplan som bl.a. har til mål at ændre landets omfattende elproduktion markant. Anlæggets nytænkning ligger i, at anlægget vil være i stand til, at lagre solenergien i løbet af dagen og først udlede det i op til 15 timer efter solnedgang. 

Prisvindende operationelle fordele giver betydelige besparelser

Dampgeneratorsystemet beregnet til Shenzen Jinfan-projektet, er specielt designet til at imødekomme fremspirrende markeders forventninger til omkostningseffektiv og pålidelig elproduktion ved brug af smeltet salt. Aalborg CSP blev udvalgt som leverandør til projektet på grund af sin historik indenfor kedeludvikling, og fordi selskabets lignende systemer allerede har bevist deres overlegne ydeevne i både Spanien og Indien. Anlægget vil drage fordel af prisvindende operationelle fordele, såsom naturlig cirkulation, lækagefrit design og hurtig opstartstid (10 ºC/min). Disse driftsmæssige fordele resulterer i betydelige besparelser, da anlægget vil kunne producere mere energi sammenlignet med et system med en almindelig varmeveksler samt reducere behovet for visse hjælpekomponenter.

Aalborg CSP’s leveringsomfang omfatter også instrumenter, ventiler, varmesporing til trykbeholderne og alle sammenkoblende rør.

VIL DU VIDE MERE:

Jens Taggart Pelle
Salgsleder
Header-Coil /CSP-kraftværksteknologier
Telefon: +45 30 80 69 10