For at mindske varmetabet i fjernvarmeværkets damvarmelager og dermed sikre optimal udnyttelse af solens stråler valgte Dronninglund Fjernvarmes at opgradere deres oprindelige damvarmelagerlåg med en ny langtidsholdbar og driftsstabil lågløsning fra Aalborg CSP.

FAKTA:

Kunde:       Dronninglund Fjernvarme 
Sted:    Dronninglund, Danmark
Status:    Under opbygning
Teknologi:      Låg til damvarmelager
Areal - låg:      8.260 m2
Energiindhold:     5.500 MWh

Kost-effektiv lågløsning til skalerbar lavtemperaturlagring

Ophobning af vand i isoleringslagene havde gjort uoprettelig skade på Dronninglund Fjernvarmes oprindelige damvarmelagerlåg og der skulle således findes en ny langsigtet løsning, som kunne sikre driftsstabilitet. Den nye langtidsholdbare og driftsstabile lågløsning fra Aalborg CSP håndterer luft-, vand- og fugtansamlinger på en effektiv måde. En diffusionsåben konstruktion forhindrer, at dampen bliver fanget og dermed kondenserer i isoleringen. Låget er desuden sektionsopdelt, hvilket afhjælper ophobning af vand i forbindelse med nedbør, luftophobning samt termisk ekspansion. Hver sektion er designet med et fald ind mod midten hvor en pumpebrønd leder vandet væk. Disse designfunktioner minimerer varmetabet i lageret samt øger effektiviteten og påligheden af det komplette system. Lågteknologien som anvendes i Dronninglund er ydermere certificeret af Lloyd's Register.

Materialegenbrug minimerer miljøbelastningen

Opgaven blev udbudt som en totalentreprise med en opfordring til at genbruge så meget af den gamle isolering som muligt for at reducere miljøbelastningen og omkostningerne. Et nøgle-element i Aalborg CSPs løsning var derfor omkostsningsoptimering samt re-integration af det oprindelige isoleringsmateriale.

VIL DU VIDE MERE? :

Lasse Lykkegaard
Salgs- og projektingeniør
Fjernvarme- og industrielle energiløsninger
Solvarme, varmepumper, damvarmelager
Telefon: +45 22 19 96 63
E-mail: lly@aalborgcsp.com