Over 15.000 tons tomater kommer hvert år til at vokse i den australske ørken.

Over 15.000 tons tomater kommer hvert år til at vokse i den australske ørken, når den nordjyske virksomhed Aalborg CSP har leveret et eget-udviklet innovativt termisk solenergisystem. Det banebrydende teknologikoncept kommer til at udnytte solenergi og havvand til et 200.000 m2 stort gartneri i den knastørre udkant af den australske by Port Augusta og giver en rekord kontrakt på mere end 200 mio. kr. til Aalborg CSP og vil både skabe nye grønne jobs i Danmark såvel som internationalt.

Den danske virksomhed Aalborg CSP, der udvikler og leverer vedvarende energiteknologier indenfor koncentreret solkraft, har netop underskrevet en rekordstor kontrakt med John Holland på mere end 200 mio. kr. på udvikling og levering af et nøglefærdigt termisk solenergisystem til den australsk baserede virksomhed Sundrop Farms. Som pioner inden for gartneridrift i ufrugtbare områder, har Sundrop Farms udviklet et unikt koncept, der består i at dyrke kvalitetsafgrøder i den sydaustralske ørken ved brug af havvand og solstråler som primære ressourcer. Deres testanlægs positive driftserfaring siden 2010 har skabt grobund for en storstilet anvendelse af teknologien samt udvidelsen af den aktuelle drift med 20 hektarer med det formål at kunne producere over 15.000 tons friske grøntsager årligt til de australske forbrugere.

Aalborg CSP har udviklet og skal levere etintegreret CSP-energisystem, som høster solenergi og leverer ferskvand, opvarmning og elektricitet, der understøtter den bæredygtige drift af Sundrops kommende drivhusanlæg.

Dette banebrydende projekt er skabt i en kombination af Aalborg CSP's høje ekspertise inden for termisk ingeniørvidenskab, erfaring med international projektledelse og en stærk innovativ kultur til at bringe nye løsninger på nutidens og fremtidens energi-problemer. Virksomhedens ekspertise bygger på 25 års historie inden for udvikling af traditionelle dampkedler.

"Vi er i en unik position til at kombinere de nyeste og mest avancerede solteknologier med vores viden fra konventionelle dampkedler i forhold til at realisere et projekt med så unikke perspektiver for verdenssamfundet. Sundrop-projektet kommer til at kræve mere end 100.000 ingeniørtimer hos os og vore underleverandører og vil skabe nye grønne jobs i Danmark og internationalt. Vi er stolte over at kunne bidrage til dette projekt, der i øjeblikket er det mest spændende, grønne initiativ i verden", siger Svante Bundgaard, administrerende direktør ved Aalborg CSP.

Det unikke, integrerede solenergianlæg - der bl.a. er baseret på Aalborg CSP's soltårnsteknologi - er designet til at levere mere end 250.000 m3 ferskvand pr. år til kunstvanding gennem afsaltning af havvand. Ydermere leveres hele opvarmningsbehovet for drivhusene om vinteren og på de kolde sommernætter og der produceres elektricitet efter behov. Aalborg CSP's unikke, skræddersyede integrerede CSP-energisystem er en omkostnings- og energioptimeret løsning, der understøtter drivhusets dynamiske energibehov for vand, varme og elektricitet hen over året.

Med henblik på at omdanne Sundrops vision om til et realiserbart projekt har Aalborg CSP's energiingeniører allerede det seneste år fuldført et forprojekt til fastlæggelse af det kost-optimale tekniske design, der har skabt bæredygtighed i projektet. Det er på baggrund af de positive resultater, at Aalborg CSP netop har modtaget ordren på levering af det CO2-fri solenergisystem, der skal stå klart til drift i oktober 2016.

 

Pressekontakt:

Jelica Matoricz 
Marketing & Communications Manager 
Telefon: +45 88 16 88 47 
E-mail: jem@aalborgcsp.com

Om Aalborg CSP A/S

Aalborg CSP A/S er verdensleder indenfor CSP-kedelsystemer og teknologier. 

Vores globale anerkendte løsninger er baseret på 25 års erfaring med traditionelle kedler, som siden er tilpasset CSP-industrien. Vi designer og leverer dampkedelsystemer, smeltet salt- og dampkedler til soltårne, CSP-solvarmeanlæg til fjernvarmeproduktion samt integrerede CSP-systemer, som kombinerer produktion af varme og elektricitet og kan bruges til rentvandsproduktion. Aalborg CSP har på verdensplan leveret udstyr til CSP-anlæg, der tilsammen producerer mere end 330 MWe.

Vores tekniske design er baseret på et værdiforøgende koncept, som skal sikre at vi leverer over forventningerne. Aalborg CSP sigter efter at levere pålidelige løsninger som følge af enestående og driftssikre præstationer, hvilket medfører betydelige økonomiske besparelser. Vores omfattende ekspertise indenfor projektledelse sikrer leverancer af høj kvalitet samt overholdelse af budget og tidsplan.

Med hovedsæde i Aalborg og med salgs- og servicekontor i Spanien, USA, Kenya, Uganda og Indonesien, har Aalborg CSP leveret omkostningseffektive termiske energiløsninger til adskillige industrier verden over.

For mere information besøg: www.AalborgCSP.com eller følg os på LinkedIn.