Mens store dele af Europa lukker ned i øjeblikket i et forsøg på at inddæmme og bremse spredningen af coronavirus og COVID/19, ser kurven ud til at vende i Kina. Derfor genoptager Aalborg CSP arbejdet med produktion af kedelkomponenter til verdens største solprojekt med lager. Det afgørende i den kinesiske industris strategi er brug af masker til alt personale og hjemsendelse af alle med smittesymptomer. På den måde er man så småt på vej tilbage til normaltilstanden, og den nordjyske vedvarende energi specialist, Aalborg CSP, aner lys forude.

I februar 2019 modtog Aalborg CSP verdens største solkedelordre målt i megawatt strøm på levering af kedelsystemer til tre CSP-anlæg i Dubai. Kombineret med et soltårn samt et solfelt bestående af PV (photovoltaic) paneler udgør de tre anlæg verdens største CSP projekt – Dubai 700MW CSP + 250 MW PV Hybrid projektet. Et banebrydende projekt, der kan generere 600MW strøm helt op til 15 timer efter solnedgang. Siden kontrakten blev underskrevet i begyndelsen af 2019 har der været fuld gang i produktionen af de 42 varmevekslere og trykbeholdere, som skal spille en væsentlig rolle i projektet.

Produktionen har dog været sat midlertidigt på hold i februar som følge af udbruddet af coronavirus. Produktionsfaciliteterne i Kina hvor komponenterne produceres har, ligesom store dele af landets øvrige fabrikker og industri, haft ekstraordinært lukket for at inddæmme smittespredning.

“Alle vores underleverandører i Kina har været lukket ned i en længere periode, og det er kritisk for fremdriften på projektet. Det er afgørende for vores fastholdelse af arbejdspladser og selskabets økonomiske fundament, at vores projekter kan produceres” – udtaler Svante Bundgaard, administrerende direktør for Aalborg CSP.

Med alle medarbejdere bærende masker i produktionen, er der atter gang i maskinerne, og arbejdet kan fortsætte under de sikkerhedsforanstaltninger implementeret hos Aalborg CSPs underleverandør, Shanghai Boiler Works Co., Ltd., hvor de ikke har oplevet yderligere smitte spredning. 

“Både vores kunder og leverandører i Kina fortæller, at masker har gjort forskellen i Kina, og hvis de ikke kunne skaffe masker, så brugte de hjemmelavede masker lavet af andre materialer – jeg har sågar set billeder med brystholdere, vandbeholdere og appelsiner som masker. Dette kombineret med en aggressiv test og inddæmningsstrategi har fået Kina i gang igen. Det er godt for Kina og godt for Aalborg CSP, da vi nu kan levere projektet med minimum forsinkelser for kunden.” – udtaler Svante Bundgaard, administrerende direktør for Aalborg CSP.

Verdens bedste varmevekslere til høj stress og udmattelse

Kedelsystemerne - bestående af et antal varmevekslere - som Aalborg CSP skal levere til verdens største solprojekt gør brug af et unikt lækagefrit design af komponenterne. Designet kan klare cykliske konditioner, som ellers giver højt stress og udmattelse på komponenterne. Det giver kunderne lavere driftsomkostninger samt større pålidelighed. Designet reducerer påvirkningen fra den termiske stressprofil på veksleren og eliminerer dermed risikoen for lækager samt uventede driftsstop.

Hybridprojektet vil, når det står færdigt, levere grøn energi til 270.000 boliger i Dubai og derved reducere CO2 udslippet med 1,4 millioner ton årligt. 

Pressekontakt:

Sofie Lambrechtsen Larsen
Marketing-  og kommunikationkoordinator
Tlf.: 88 16 88 47
E-mail: sll@aalborgcsp.com  

Om Aalborg CSP A/S

Aalborg CSP er førende inden for udvikling og levering af vedvarende energiløsninger, med henblik på at forandre produktionen af energi. Vi designer og leverer grønne løsninger og integrerede energisystemer, med henblik på at sænke energipriserne for industri og kraftværker rundt om i verden. Vi har således opnået omfattende erfaring, fra nogle af verdens mest effektive CSP projekter (Concentrated Solar Power).

I Danmark udvikler og leverer Aalborg CSP kundetilpassede solvarme-løsninger med CSP-solfangere, plane solfangere, kombinationsanlæg, varmelagre, varmepumpeløsninger og komplette rørsystemer, således solen kan høstes på den mest effektive måde, og derved hjælpe med til at reducere prisen på fjernvarme.

I Aalborg CSP har vi stor fokus på forskning og udvikling, og vi samarbejder derfor med adskillige videns baserede virksomheder og institutioner for fortsat at udvikle innovative og bæredygtige teknologier. Dette bevirker, at vores tekniske design er baseret på et værdiskabende koncept, der sikrer vore kunder kvalitets løsninger, som er drifts og kosteffektive og samtidigt bidrager til en grønnere fremtid.

Med hovedkontor i Aalborg, og salgs- & servicekontor i Spanien har Aalborg CSP realiseret mere end 1.700 MW omkostningseffektive grønne energiløsninger til en lang række industrier verden over. Det svarer til effekten af 2.400.000 m2 plane solfangere.

For mere information besøg: www.aalborgcsp.com eller følg os på LinkedIn, Twitter, Youtube og Facebook.