Aalborg CSP A/S og Alfa Laval AB har indgået en joint venture-aftale, hvor Alfa Laval bliver medejer af Aalborg CSPs header-coil varmeveksler-forretningsenhed. Forretningsenheden beskæftiger sig med design og udvikling af varmevekslere til højtemperatur energilagring til elektricitet og industrielt højtemperatur damp. Formålet med det strategiske partnerskab er at samarbejde om at imødekomme fremtidens efterspørgsel på specialiserede varmeveksler til blandt andet energilagringssystemer med smeltet salt. Joint venture-partnerskabet vil fremadrettet agere under navnet ”Alfa Laval Aalborg Header-coil A/S.

Samarbejdet sigter mod at imødekomme den stigende globale efterspørgsel på driftssikre varmevekslere og saltsystemer til fremtidens energilagringsløsninger og herved styrke kompetencer, produktudvikling og anvendelseskendskabet indenfor header-coil varmeveksler-teknologien.

Formålet med aftalen er ligeledes at fremme udviklingen af blandt andet dampgenereringssystemer, varmevekslere til smeltet salt applikationer, Power-to-X saltsystemer, Carnot-batterier til termoelektrisk lagring og power blokke til den næste generation af langtidsenergilagringssystemer. Alt dette for i fremtiden at kunne opnå et 100% vedvarende energisystem.

Jo Vanhoren, Præsident for Alfa Lavals Welded heat exchangers forretningsenhed udtaler, "Energilandskabet ændrer sig og stiller meget større krav til driftssikre og effektive varmeoverførselsløsninger. På samme måde bliver lagring af energi stadig vigtigere, da andelen af vedvarende energi kontinuerligt øges og netstabiliteten derfor skal sikres. Alfa Laval har en bred vifte af varmevekslerløsninger til rådighed, og ved at samarbejde med Aalborg CSP kan vi udvide vores ydelser inden for området for smeltet salt yderligere. Både den fremragende anvendelsesekspertise og smeltet salt varmevekslernes unikke driftssikkerhed gør Aalborg CSP til det perfekte match for Alfa Laval."

Aalborg CSPs header-coil varmevekslere er ekstremt driftssikre, da de gør brug af et unikt lækagefrit design. Designet kan modstå de cykliske belastningsmønstre, som er kendetegnet for CSP (koncentreret solenergi)- og energilagringsanlæg.

”Alfa Laval og Aalborg CSP vil samarbejde om udviklingen af varmevekslere til fremtidens vedvarende energisystemer, hvor langtidsenergilagring er afgørende for at kunne indsamle, lagre og integrere vedvarende energikilder og derved opnå netto-nuludledning. Ved at samarbejde med Alfa Laval har vi fundet den ideelle partner til yderligere skalering af vores forretning og i særdeleshed til at imødekomme den stigende efterspørgsel på bæredygtige energiløsninger med smeltet salt,” påpeger Svante Bundgaard, administrerende direktør for Aalborg CSP.

Visionen om at ændre måden hvorpå energi produceres og håndteres ved at skabe konkurrencedygtige vedvarende energiløsninger forbliver Aalborg CSPs ambition. Dette joint-venture partnerskab vil accelerere virksomhedens arbejde med at udvikle og levere grønne teknologier og integrerede energiløsninger for derigennem at sænke energiomkostningerne for industrier og kraftværker verden over og således bidrage til en positiv forandring af energisektoren.

Pressekontakt:

Sofie Lambrechtsen Larsen
Marketing og Kommunikationskoordinator, Aalborg CSP
Tlf.: 31 62 41 38
E-mail: sll@aalborgcsp.com