Thisted Varmeforsyning og Aalborg CSP er gået i gang med opførslen af et CSP-solvarmeanlæg til fjernvarmeproduktion.

Thisted Varmeforsyning og Aalborg CSP er gået i gang med opførslen af et CSP-solvarmeanlæg til fjernvarmeproduktion. Følg arbejdet på anlægget med daglige billeder fra Thisted. 

Anlægget kommer i alt til at bestå af 144 meter parabolsk formede trug beklædt med spejle der fordeles på 2 rækker á 72 meter. Anlægget har et spejlindfaldsareal på ca. 830 m2 og skal forsyne varmeforsyningen med ca. 500 MWh om året. 

Spejlene på trugene reflekterer, og derved koncentrerer, solens stråler videre til et isoleret varmerør der er placeret i trugets brændpunkt. Varmen fra den koncentrerede solenergi opvarmer det vand der flyder i varmerøret.

Anlægget skal producere 140°C hedtvand, der vil blive benyttet sammen med Thisted Varmeforsynings traditionelle kedler og varmepumpeanlæg for geotermivarme.

Læs mere om CSP-solvarmeanlægget i Thisted og følg med i opførelsen af anlægget.

Vedvarende energi er vejen frem

Siden midt 80'erne har Thisted Varmeforsyning udbygget deres varmeproduktion med flere vedvarende energikilder som f.eks. halmforbrænding og geotermi. I dag består kun omkring 1-2 % af værkets brændsel af fossilbrændsel i form af naturgas.

Overgangen til vedvarende energi har sikret at forbrugerne ved Thisted Varmeforsyning over de sidste 25 år har oplevet prisfald og på opgørelsen for 2011 ligger værket på top 10 over landets billigste leverandør af fjernvarme.