Aalborg CSP og norske NEST har i fællesskab udviklet en innovativ energilagringsteknologi.

Danske Aalborg CSP A/S og norske NEST AS har i fællesskab udviklet en omkostningseffektiv og innovativ energilagringsteknologi. Samarbejdet har forenet ekspertise i verdensklasse fra begge virksomheder med henblik på at designe og levere et direkte damp - til/fra - beton energilagringssystem, hvilket muliggør forudsigelig og on-demand energiproduktion fra vedvarende energikilder.

Direkte damp - til/fra beton - energilagringskonceptet er baseret på NEST's patenterede termiske energilagringsteknologi, der anvender Heatcrete® som lagringsmedium med indstøbte varmevekslere, kombineret med Aalborg CSP's effektive og pålidelige dampgeneratordesign med naturlig cirkulation, der allerede har vist sin overlegne ydeevne på nogle af verdens førende termiske solkraftværker baseret på koncentreret solenergi (concentrated solar power- CSP).

Det strategiske samarbejde mellem de to skandinaviske virksomheder sammenfører verdensklasse ekspertise i at designe og levere praktisk anvendelige energilagringssystemer med lav anskaffelsespris samt lave drifts- og vedligeholdelsesomkostninger baseret på direkte damp til/fra betonmoduler.

Energilagringsteknologien består af højtemperatur beton som lagringsmedium (Heatcrete®) kombineret med en dampgenerator med naturlig cirkulation, hvilket garanterer minimalt parasitisk forbrug samt lave drifts- og vedligeholdelsesomkostninger. Endvidere er de modulære energilagringselementer fremstillet af lettilgængelige råmaterialer, som typisk kan fremskaffes lokalt.

"Samarbejdet mellem Aalborg CSP og NEST bringer nyt perspektiv til termisk energilagring, da vedvarende energikilders øgede ydeevne vil sænke energiprisen og dermed øge de grønne energikilders konkurrenceevne" udtaler Svante Bundgaard, administrerende direktør i Aalborg CSP.

"NEST er, som vidensbaseret virksomhed, glad for samarbejdet med Aalborg CSP, en erfaren partner indenfor termisk energi, om udvikling af systemer til lagring af termisk energi. Vi ser frem til at biddrage til on-demand vedvarende energi 24 timer i døgnet" siger Jarl Pedersen, vicepræsident Marketing & Salg for NEST.

 

Pressekontakt:

Jelica Matoricz 
Marketing & Communications Manager 
Telefon: +45 88 16 88 47 
E-mail: jem@aalborgcsp.com

Jon E. Bergan
Marked & strategisk analyse

NEST AS 
Telefon: +47 47 36 97 83 
E-mail: jeb@energy-nest.com 

Om Aalborg CSP A/S

Aalborg CSP A/S er verdensleder indenfor CSP-kedelsystemer og teknologier. 

Vores globale anerkendte løsninger er baseret på 25 års erfaring med traditionelle kedler, som siden er tilpasset CSP-industrien. Vi designer og leverer dampkedelsystemer, smeltet salt- og dampkedler til soltårne, CSP-solvarmeanlæg til fjernvarmeproduktion samt integrerede CSP-systemer, som kombinerer produktion af varme og elektricitet og kan bruges til rentvandsproduktion. Aalborg CSP har på verdensplan leveret udstyr til CSP-anlæg, der tilsammen producerer mere end 330 MWe.

Vores tekniske design er baseret på et værdiforøgende koncept, som skal sikre at vi leverer over forventningerne. Aalborg CSP sigter efter at levere pålidelige løsninger som følge af enestående og driftssikre præstationer, hvilket medfører betydelige økonomiske besparelser. Vores omfattende ekspertise indenfor projektledelse sikrer leverancer af høj kvalitet samt overholdelse af budget og tidsplan.

Med hovedsæde i Aalborg og med salgs- og servicekontor i Spanien, USA, Kenya, Uganda og Indonesien, har Aalborg CSP leveret omkostningseffektive termiske energiløsninger til adskillige industrier verden over.

For mere information besøg: www.AalborgCSP.com eller følg os på LinkedIn.

Om NEST AS

NEST er en innovativ og vidensbaseret virksomhed fokuseret på praktisk anvendelig energilagringsteknologi.

Vi har en stærk patent og proprietær position indenfor termiske energilagringssystemer (Thermal Energy Storage - TES). NEST har ekspertise indenfor materialer, energisystemer, termiske og styrkemæssige beregninger, avanceret simulationsanalyse og gennemfører løbende R&D for at tilbyde førende energilagringsteknologier til markedet. I samarbejde med partnere kan NEST levere nøglefærdige energilagringssystemer til kunder verden over.

Vores skræddersyede energilagringssystemer kan dimensioneres til lagring af termisk energi leveret via hedt vand, damp, termisk olie eller elektricitet med henblik på at skabe maksimal værdi for kunden. Vores energilagringskoncept kan let integreres i et kraftvarmeværk med henblik på lokal lagring af overskydende el fra vindmøller og muliggør lokal produktion af el og fjernvarme når elprisen er højest. Vi kan også levere energilagringsløsninger til industrielle virksomheder med behov for procesdamp, etc.

Med hovedkontor i Billingstad, i udkanten af Oslo, og med salgs- og marketingkontor i Houston, USA, er NEST i stand til at levere innovative energilagringssystemer for on-demand energiproduktion fra vedvarende energikilder på det globale marked.

For mere information besøg: www.energy-NEST.com