Etableringen af et 11.312m2 solvarmeanlæg er nu startet og dermed tager Smørum Kraftvarmeværk endnu et skridt, i retningen af en grønnere energiproduktion. På trods af udfordringer i forhold til placering af anlægget, har Smørum Kraftværk formået at sikre en omkostningseffektiv solvarmeløsning, som ikke alene vil hjælpe med at realisere den grønne omstilling, men som også vil medvirke til en stabilisering af varmepriserne.

I løbet af de sidste 50 år, har Smørum Kraftvarmeværk løbende udviklet sin drift, for at kunne levere den mest effektive energiproduktion. Overgangen fra konventionel fjernvarme til et gasfyret kraftvarmeværk fandt sted i 1996, og siden da har kraftvarmeværket produceret varme til over 2.500 forbrugere, samt strøm til ledningsnettet. I 2012 blev der installeret en 10 MW elkedel, så overskudsstrøm fra el-nettet kan bruges til at producere til fjernvarme.

"Det var et naturligt skridt i vores udvikling at skifte til en vedvarende energikilde, som også kan konkurrere med varierende gaspriser. På den måde kan vi stabilisere vores produktionspris inden grundbeløbet falder bort i 2018"-sagde Jan Møller, adm. direktør hos Smørum Kraftvarmeværk A.m.b.A.

Forberedelser frem mod den næste solsæson

Solenergiområdet på 11.312m2 består af 56 rækker plane solfangere fra Aalborg CSP. Med en kapacitet på 8 MW, vil anlægget på årsbasis kunne producere 5.568 MWh varme. Arbejdet er allerede påbegyndt i Smørum, og byggeriet forventes at stå færdigt ved udgangen af ​​i år, så systemet kan høste 2018s første solstråler.

"På lige fod med de andre fjernvarmeanlæg i vores område, har vi været udfordret i forhold til at finde den rigtige grund, såvel som en omkostningseffektiv løsning til placeringen af solfangerne. Det område, vi har til rådighed, kræver en stor 2,2 km lang rørledninger til solfeltet, som naturligvis medfører ekstra omkostninger. Ikke desto mindre har vi formået at købe en totalløsning fra Aalborg CSP, der ved den afholdte licitation, gav den laveste pris, havde færrest forbehold og den bedste produktgaranti på solfangerne. Dermed er det muligt for os at holde varmeproduktions-priserne på et rimeligt stabilt niveau, mens den grønnere profil etableres. Vi var også glade for at have fundet en leverandør, med kort leveringstid, så vi inden længe kan begynde en bæredygtig varmeproduktion"-tilføjede Jan Møller, adm. direktør hos Smørum Kraftvarmeværk A.m.b.A.

En solteknologi som skaber nye standarder i Danmark

Den solvarme-teknologi, der bliver leveret til Smørum Kraftvarmeværk, indeholder samme type solfangere som Aalborg CSP senest har leveret til Solrød Fjernvarme A.m.b.A.

"Siden vi introducerede disse optimerede solfangere i Danmark, har de sat en ny standard, i kraft af deres konkurrencedygtige prisniveau, deres 10 års produktgaranti og endelig deres design, som er let at installere. Vi har med stor glæde været vidne til en enestående drift og høj ydelse i foråret / sommeren 2017 i Havdrup ved Solrød, hvor solfangerne med succes havde deres debut i Danmark. Vi forventer intet mindre fra systemet i Smørum, og vi ser frem til at hjælpe Smørum Kraftvarmeværk med at opnå sin grønne vision"-udtaler Per Aasted, salgs- og projektingeniør hos Aalborg CSP.

Fakta:

  • Kunde: Smørum Kraftvarme A.m.b.A.
  • Anlæggets kapacitet: 8 MW
  • Energiproduktion: 5.568 MWh varme / år
  • Antal forbrugere: 2.583
  • Systemleverandør: Aalborg CSP A/S
  • Leveringsomfang: Komplet solfangersystem, tekniske installationer og teknikhus, rørledninger til energitransmission
  • Placering: Smørum
  • Anlægsområde: 11.312 m2 solfangere
  • Anlægsplan: 56 rækker med op til 20 solfangere pr. række
  • Max. temperatur: 95 ºC
  • Solfangertype: GREENoneTEC GK3003 series, med enkelt og dobbelt glas
  • Systemets forventede levetid: over 25 år
  • CO2 reduktion: 1.100 tons / år

Pressekontakt:

Jelica Matoricz 
Marketing & Communications Manager 
Telefon: +45 88 16 88 47 
E-mail: jem@aalborgcsp.com

Om Aalborg CSP A/S

Aalborg CSP er førende inden for udvikling og levering af innovative vedvarende energiløsninger med henblik på at ændre produktionen af energi. Vi designer og leverer grønne løsninger og integrerede energisystemer med henblik på at sænke energipriserne for industri og kraftværker rundt om i verden. I den forbindelse har vi opnået omfattende erfaring fra nogle af verdens mest effektive "concentrated solar power" (CSP) projekter. 

I Aalborg CSP har vi stor fokus på forskning og udvikling, og vi samarbejder derfor med adskillige videns baserede virksomheder og institutioner for fortsat at udvikle innovative og avancerede teknologier. Dette bevirker, at vores tekniske design er baseret på et værdiskabende koncept, der sikrer at vi leverer kvalitets løsninger, som udmærker sig i drift, øger indtægten på værket og samtidigt bidrager til en grønnere fremtid.

Med hovedkontor i Aalborg, og salgs- & servicekontorer i Spanien, USA, Kenya, Uganda, Australien og Indonesien, har vi realiseret omkostningseffektive grønne energiløsninger til en lang række industrier verden over.

For mere information besøg: www.aalborgcsp.com eller følg os på LinkedIn, Twitter, Youtube og Facebook.